Home

Zoute Zoen

Manuscriptenprijs voor jeugdboeken

De Zoute Zoen bekroont een nog onuitgegeven jeugdboek voor jongeren vanaf 12 jaar. De prijs wordt uitgereikt door gemeentebestuur Knokke-Heist en Davidsfonds Uitgeverij. De Zoute Zoen is de opvolger van de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek die sinds 1970 tweejaarlijks werd uitgereikt.

De vijf finalisten mogen op een exclusief bootcamp waarin ze workshops door schrijfdocenten bijwonen en advies krijgen van professionals uit de sector. De auteurs krijgen daarna de kans om hun manuscript bij te werken. De winnaar ontvangt een geldprijs van 5.000 euro. Bovendien wordt zijn/haar jeugdboek onder de jonge lezers verspreid.

Uniek aan de Zoute Zoen: schrijvers moeten hun manuscript anoniem inzenden. Een beginnende auteur krijgt op deze manier evenveel kansen als een bekend schrijver. Kortom, de Zoute Zoen is de ideale kans voor al wie droomt van een carrière als jeugdauteur!

Voor wie?

Iedereen die een

  • onuitgegeven
  • Nederlandstalig
  • verhalend
  • jeugdboek voor jongeren vanaf 12 jaar geschreven had, kan zijn manuscript insturen voor de Zoute Zoen. De wedstrijd wordt afgesloten op 31 januari 2015.

De finalisten gaan van 5 tot 7 juni 2015 op bootcamp. De winnaar wordt eind januari 2016 bekend gemaakt.

Vakjury

 

De Zoute Zoen wordt georganiseerd door gemeentebestuur Knokke-Heist en Uitgeverij Davidsfonds.

Cultureel Centrum Knokke-Heist        Davidsfonds/Infodok